2017. jún 17.

Az egészséges hajért. Csak most Június 25-ig bevezetői akció!

írta: Hoffman Zoltán
Az egészséges hajért. Csak most Június 25-ig bevezetői akció!

Napjainkban a hajunk is különböző hatásoknak van kitéve. Ezek a negatív hatások természetesen a szervezetünkre is hatnak, amelyből kifolyólag különböző haj problémákkal találkozhatunk.

Hogy pontosan milyen hajproblémákkal találkozunk? 

Az emberek kb. 90%-a szenved enyhébb vagy súlyosabb haj- vagy fejbőrbetegségektől. Ezek túlnyomó része az enyhébb kategóriába tartozik, pl.: korpásodás, zsírosodás, míg a súlyosabbak közé sorolható a hajhullás, az alopécia amely hajritkulás, kopaszodás, illetve a seborrheas dermatitis mely bőrgyuladással járó hámlás, és a psoriazis  az az pikkelysömör, az areális alopécia amely a foltos kopaszodás. 

keszlet-szaraz-es-toredezett-hajra-sampon-es-kondicionalo.jpg

 

 

 

Mitől is hullhat a hajunk?

Ha meg nézzük akkor a hajhullás egy természetes folyamat, ugyanakkor a napi 100 hajszálnál való több elvesztése, már problémát jelent. Fokozott hajhullást az öregedés, a hormonváltozás, az örökletes hajhullás, és az egészségtelen étrend, s természetesen az ártalmas vegyszerek amik akár kozmetikumokban, egyes gyógyszerek használata, stressz, bőrbetegségek vagy akár a nem megfelelő hajápolás is okozhat.

Mit tudhatunk a kenderről és a kendermagolajról? 

A cannabis sativa az az a kender, az egyik legősibb ipari növény. Az ókori Kínában már ie. 2800-ban használták. Feldolgozása és felhasználási területei hasonlóak, mint a len esetében (kötelek, ruházat, stb). A kendermag kiváló élettani hatásai miatt nagyon egészséges, fogyasztható egyben vagy porrá zúzva is. Az ipari kender a világ minden táján megterem, nem tévesztendő össze az indiai vadkenderrel, mivel nem tartalmaz THC-t (a marihuána hatóanyaga)

A kendermag olajat, sokan a világ az egyik legkiegyensúlyozottabb növényi olajának tekintik. Tartalmaz esszenciális savakat, amik a szervezet számára nélkülözhetetlenek linol- és alfa linolsavat, az ideális 3:1 arányban, Omega 3, 6 és 9 zsírsavakat, ezen kívül alapvetően fontos aminosavak és magas tápértékű fehérjék is megtalálhatók benne. A vitaminok (A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin), ásványi anyagok (kálium, kalcium, vas, magnézium) és enzimek jelenléte az egyik legértékesebb növényi olajjá teszi a kendermagolajat. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, kiegyensúlyoz és támogatja a haj egészséges növekedését.

 

 

Sérült, törékeny haj:

A kémiai hatások a legvalószínűbbek, pl. a gyakori hajfestés valamint egyéb más, a hajon használt vegyi anyagok. Egészségügyi elváltozások is állhatnak a háttérben, az egyik lehetséges például a Cushing-szindróma, ami a mellékveséket érintő rendellenesség fennállása következtében, a mellékvesék a szükséges mennyiségnél több kortizolhormont termelnek. Töredezett, sérült haj esetén harmadik ok is lehet, hogy kevés omega-3 zsírsav kerül be a szervezetbe, és ennek nyomán sérül a haj szerkezete.

Erre a célra kifejlesztett shampon, kíméletesen tisztítja a fejbőrt, és ápolja a hajat, a balzsam segítségével fokozhatjuk, ezt a hatást.

Így fényesebb, egészségesebb hajunk.

 

Szerencsére a gyógynövények újra teret hódítana napjainkban, nem csak az egészséges életmód, hanem már a test és hajápolásnál is előtérbe került.

Mivel hajunkon is látható szervezetünk állapota, ma már nem csak belsőleg hanem külsőleg is tudjuk fokozni a természetben megtalálható gyógyhatású növények jótékony hatását.

A növények, virága, termése, levele, szára tartalmazza s a kivonat hogyan készül, attól függően dől el a használata.

Készülhetnek:

forrázva, - teaként fogyasztjuk

alkoholos tinktúra, - bedörzsölés adott helyre

olajban való áztatás, - olajos kivonat, melynek elnevezése az adott növénytől.

Ezek koncentrátumok, melyből pár csepp elég a kívánt eredmény eléréséhez, természetesen rendszeresen használva.

A kakukkfű olajos kivonata shamponnal és balzsammal elegyítve, kiválóan alkalmas zsíros, korpás haj kezelésére.

Természetesen használatanál a fejbőrbe alaposan be kell masszírozni, hiszen ezzel is fokozzuk a gyógynövény hatásfokát. ha más növényeket is használunk, pl: a citrus félé, bazsalikom, levendula….

Ha lehetőségünk van rá akkor eső vízzel mossunk hajat, mivel ez a víz nem kemény, és még selymesebb hatást érhetünk el.

 

Szólj hozzá

Egészség Szépség természetes termék BlueNature HAJ