2018. sze 25.

OTTHONOD TISZTASÁGA ÉRDEKÉBEN !

írta: Hoffman Zoltán
OTTHONOD TISZTASÁGA ÉRDEKÉBEN !

Környezetbarát univerzális tisztítószerek minden háztartásba.

Ápolt, egészségtudatos és okos háziasszonyoknak - és uraknak

 

Életmódunk hatással van egészségünkre, nem mindegy, hogy milyen anyagokkal találkozik szervezetünk, mind kívülről, mind pedig a táplálkozás révén belülről.

Egyre többen ébrednek rá, hogy nincs szükségünk drasztikus hatású vegyszerekre, és a csíramentes háztartás egészségügyi gondokat is okozhat.

Egyszerű házi szerek használatával kiválthatjuk a legbonyolultabb vegyszert is, egyúttal környezetünket és egészségünket óvjuk.

0f4a72c74b9e05bfcaaad5401a5d95995bd7c496_hu_s1-1170x487px.jpg

Az átlagos boltokban kapható átlagos tisztító- és mosószerek számos problémát okozhatnak és okoznak.

  • az átlagos tisztítószerek kimondva és kimondatlanul is veszélyesek – a kimondatlan veszélyek közé tartozik mindaz az egészségügyi kockázat, amit a vélhetően vagy már bizonyítottan rákkeltő, gén- és magzatkárosító hatású, hormonháztartást megzavaró, szaporodási képességet és immunrendszert károsító, több esetben a szervezetben fel is halmozódó szintetikus vegyi anyagok tömege jelent;
  • a vegyszerek nagy része a természeti környezetbe kerülve nem, vagy csak nagyon lassan bomlik le;
  • a problémás vegyszerek nemcsak a természetes élővilágot mérgezik, de előbb-utóbb bekerülnek az emberi szervezetbe is a tápláléklánc, az ivóvíz és a belélegzett levegő segítségével, aminek eredményeként az összes megbetegedés 25%-áért a vegyi anyagok tehetőek felelőssé;
  • bár naponta Kb. 10 ezer szintetikus vegyi anyaggal találkozunk, a vegyi anyagok döntő részének hatása jószerével ismeretlen;
  • a tisztítószerekhez adagolt mesterséges illatok allergiát válthat ki.
  • a tisztítószeres flakonok veszélyes hulladéknak számítanak, azaz nem dobhatóak egyszerűen csak a kukába;
  • végül pedig az ilyen termékek leggyakrabban a kőolajra épülő vegyipar termékei, aminek a szereplői számos geopolitikai, társadalmi és környezeti probléma kiváltói.

HÁT AKKOR MIVEL?

 

Azonkívül, hogy számos klassz (olcsó, egyszerű és környezetkímélő) alternatíva van mosásra és tisztításra, ha ragaszkodsz a konzumkényelemhez, a legjobb amit tehetsz, hogy minősített környezetbarát termékeket választasz.

Ezekből a mosó- és tisztítószerek vonatkozásában is egyre nagyobb a választék szerencsére még Magyarországon is. Igaz, dőreség azt gondolni, hogy ezek valóban „környezetbarát” termékek lennének (a barátságról nekünk más jut az eszünkbe), de az átlagos készítményekhez képest lényegesen kevesebb kárt okoznak (a „környezetkímélő” megnevezés pontosabb lenne).

Az ilyen termékek ugyanis csak könnyen lebomló, vízben oldódó és az élővilágra nem különösebben veszélyes anyagokat tartalmazhatnak, így a szennyvízbe kerülve még akkor sem okoznak nagy problémát, ha azt nem tisztítják meg rendesen. Jó azonban tudni, hogy az egyes termékek kedvező környezeti jellemzőire való utalás („környezetbarát”, „öko”, „bio”, „zöld” stb.) tudományos kérdéskörbe tartozik és egyes kifejezések használatát jogszabályok korlátozzák és minősítéshez kötik.

Bár a hazai polcokon is találni több olyan terméket, amin valamilyen külföldi minősítő szervezet logója tanúskodik arról (vagy kelti azt a látszatot), hogy valamilyen környezetbarát cuccról van szó .

 Általános ökocímke a Környezetbarát Termék védjegy

Ezért vásárlás előtt mindenképp azt javasoljuk, ellenőrizd a dobozon szereplő „környezetbarát” minőségre vonatkozó állítás(ok) és igazságtartalmát és ne hagyd magad félrevezetni – bizony, a nagy cégek is tudják, hogy egyre többen keresik a zöld termékeket.

Kérjük, tapasztalataidat oszd meg hozzászólásként a többi sporttárssal is, ne habozzanak (ha már mosószer) ők sem!   

organic_label.jpg

Szólj hozzá

eco környezetbarát zöld termék Egészség Tisztítószer Eco Bőrápolás betterware Betterware Betterstyle