2017. feb 12.

A Holt-tengeri iszap jótékony hatásai

írta: Hoffman Zoltán
A Holt-tengeri iszap jótékony hatásai

A Holt-tengeri iszap alkalmazása napjainkban széles körben elterjedt, hiszen tudományos kutatások által bizonyított, hogy nagy mennyiségben tartalmaz jótékony hatásokkal bíró ásványi sókat, nyomelemeket, valamint, különböző hatóanyagokat és vizet, melyek segítségével hatékonyan gondoskodhatunk egészségünk és szépségünk megőrzéséről.

A Holt-tenger az egyik legmélyebben fekvő "tó", mely a tengerszint alatt 400 méterre fekszik. Magas sótartalmátannak köszönheti, hogy nem ered belőle egyetlen folyó sem, tehát csak párolgás útján távozik a tengervíz. A Holt-tenger vizének átlagos sótartalma 300 gr/kg, így hatalmas koncentrációban tartalmaz ásványi sókat. A víz magas sótartalma lehetetlenné teszi, hogy bármilyen élőlény megéljen benne, még a Jordán folyóból érkező halak is elpusztulnak, amikor a tengerbe érnek. A Holt-tenger sója eltér a konyhasótól, mivel nagy mértékben tartalmaz magnéziumot és káliumot. A só és iszap évezredek alatt magába szívta a tengervíz ásványi anyag tartalmát, valamint a környező hegyek hordalékában található állati és növényi eredetű anyagokat, nyomelemeket, így kiemelkedő gyógyhatását a 26 féle ásványi anyagnak és nyomelemnekköszönheti.

holt_tengeri.jpg

A Holt-tengeri iszap felhasználása számos egészségügyi probléma orvoslására alkalmas. Gyorsítja a sebek gyógyulását, bizonyítottan hatásos az ekcéma, akne és pikkelysömör kezelésében. A légzőszervi megbetegedések gyógyításában is szerepet játszik, hiszen nagyszerű orvosság az asztma legyőzéséhez. A Holt-tengeri iszap használata javítja a vérkeringést, csökkenti a testben keletkezett izomfeszültséget. Reumás betegeknek, magas vérnyomásban szenvedőknek és szívbetegnek a Holt-tengeri sófürdő kiegészítő kúra szerűen alkalmazható a gyógyulás elősegítéséhez.

A méregtelenítő kúrák gyakori kiegészítője, mivel a számos ásványi anyag és nyomelem tartalma miatt lúgos kémhatású, így a pórusokon keresztül a szervezetbe kerülve megtisztítja azt a savas méreganyagoktól, valamint a felhalmozódott salakanyagoktól. A benne található magnézium nyugtatja az idegrendszert, enyhíti a testi-, és szellemi túlterheltséget. Magas kálcium szintje erősíti a körmöt és a csontokat. A kálium, energetizálja a szervezetet, a benne található bromidok és nátrium enyhítik az izom merevségét, és hozzájárulnak az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A csodálatos - minden bőr- és hajtípusra alkalmazható - holt tengeri iszap, szépészeti célra is kiválóan alkalmas. Pakolásként, mivel feszesíti, táplálja és hidratálja a bőrt, mindemellett pedig élénkíti azt. Hihetetlen mélytisztító hatása pedig szinte kiszívja a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, ezzel segítve a bőr fiatalítását, valamint lassítja a bőr öregedési folyamatait. Fertőtlenít és leszárítja a mitesszereket, pattanásokat.

Fejbőrön való alkalmazása, megszünteti a zsírosodást és a korpásodást, élénkíti a fejbőrt és megerősíti hajhagymákat. A faggyúmirigy tökéletes szabályzója, és hajhullás esetén is elismert gyógyír, gyorsítja a haj növekedését. A Holt-tengeri iszapfürdő után, a köröm felszíne puhává válik, a bőr selymes és rugalmas tapintású lesz, javul vízmegtartó képessége és hidratáltsága. Az iszap összességében segítséget nyújt a bőr és szervezet teljes regenerálódásában. Kiváló eredményt érhetünk el vele mind a külsőnk szépítésében, mind pedig szervezetünk megtisztításban egyaránt.

Szólj hozzá

Szépség Tiszta Méregtelenités betterware Holt-tengeri iszap blue nature Blue nature