2017. már 26.

Mint felelőségteljes vállalat: "Cruelty-free"

írta: Hoffman Zoltán
Mint felelőségteljes vállalat:  "Cruelty-free"

Mint felelősségteljes vállalat, a termékeink összetevőiről szóló belső chartánk rendkívül szigorú.

Nem veszünk nyersanyagot olyan cégektől, amelyek bármilyen célból bármit is állatokon tesztelnek.

Friss, kézzel készült termékeinkhez kizárólag olyan cégektől vásároljuk az alapanyagokat, melyek sem a nyersanyagokat, sem mást nem tesztelnek állatokon és a jövőben sem tervezik állatkísérletek bevezetését.

noanimaltest-600x600.jpg

Hogy miért ne használj állatokon tesztelt kozmetikai termékeket!

Egyre fontosabb szempont a smink és kozmetikai termékek vásárlásakor, hogy úgynevezett ‘Cruelty-free’ legyen, vagyis nem tesztelték se a kész terméket, sem a hozzávalókat állatokon. Szerencsére már a törvény is „megnehezíti” a gyártók dolgát mert, 2013. március 11-én az Európai Unió betiltotta a területén árult késztermékek és azok összetevői állatokon való tesztelését

A természetes anyagokból előállított kozmetikumok sokkal jobb hatással vannak a bőrre, mint az állatokon tesztelt (tisztelet a kivételnek), általában vegyi anyagokkal teli termékek.

Az állatokon tesztelés azért sem releváns mert nem úgy reagál az ember mint az állat. Egy egér és egy patkány sem reagál ugyanúgy egy ugyanazokra anyagra.

Egy vegyi anyag engedélyeztetéséhez 5000 állat kell.

Évente több mint 100 millió állat szenved és pusztul el az állatkísérletek miatt.

Neked nem kerül sokkal több erőfeszítésedbe, hogy odafigyelj, milyen terméket vásárolsz meg, viszont egy állatnak ez a kis ráfordított idő a világot jelentheti!

cats.jpg

new-store-1470730157.jpg

 

Szólj hozzá

Betterware Blue nature Cruelty-free Állatkisérlet